Skip to content

Silver linings - 25-06-2017

Bloggen ja. En in het Nederlands zelfs. Voor alles een eerst keer zeker?

Bij Annelies en Leen las ik een paar weken geleden ongeveer hetzelfde soort bericht: even stil staan bij kleine dingen die je blij maken. Want als het wat moeilijker gaat is dat eens zo belangrijk. Laten we zeggen dat de afgelopen weken hier best wat ups en (meer dan genoeg) downs hadden, dus ik probeer ook eens zo'n post. Hier gaan we.

  • Juffrouw Annie. Vorig weekend hadden we het jaarlijks eetfestijn van het Roemenië comité en ik ging naar goede gewoonte helpen bij de afwas. Dit jaar kwam Juffrouw Annie ook mee afwassen en opruimen achteraf. Ondertussen meer dan 20 jaar geleden was Juffrouw Annie mijn leerkracht in het eerste leerjaar. "Zeg maar gewoon Annie hoor" zei ze. Nee, dat klopte precies niet 🙂
  • Scherven, of het gebrek er aan. Ik liep vorige week de glazen kan, die ik bijna dagelijks gebruik om koffie te zetten, vallen. Vroeg, warm, slecht geslapen, bam, de grond op. Ik sprong weg uit reflex maar nee, niet nodig. Niks aan te zijn. Dat ding lijkt wel onverwoestbaar.
  • Concerten en nieuwe muziek. Ik ben zot van muziek, van nieuwe muziek ontdekken en naar optredens gaan. Dat laatste doe ik maar zelden, maar het najaar van 2017 beloofd een topper te worden 🙂 Zo zijn er al kaartjes voor: - The National (Bozar, oktober) - Cigarettes After Sex (AB, november) - Julien Baker (Botaniq, november) - Yevgueni (Het Depot, december) - London Grammar (Lotto Arena, december)Lang leve vrienden die je nieuwe muziek leren kennen en die je dan ook nog overtuigen om ze live te gaan kijken 😊
  • Nieuwe uitdaging: de dodentocht. Op mij andere blog was het al te lezen: ik ben niks waard als ik geen doel heb om voor te trainen. Dus gaan we van trails en heuvels in Schotland naar plat en betton in België. Zot zijn doet geen zeer. Hoewel... 🙂