Skip to content

Bijberoepen, poging 3

Een paar weken terug met een paar collega's op terras: "Uw bijberoep gaat precies ook goed, je bent daar toch veel mee bezig" - Wel, niet echt.

Ik ben vaak 's avonds aan het 'werken', maar dat is niet vaak/zelden echt voor een klant. Zotten ideeën, nieuwe zij-projectjes, support voor bestaande dingen die er uiteindelijk doorgekomen zijn, altijd wel wat te doen. En daar amuseer ik me zeker mee. Maar het is niet wat ik van mijn bijberoep had verwacht.

Een jaar of 5/6 terug begon ik ‘voor mezelf’. Ik ging voor een paar kennissen en bevriende VZW’s iets maken en wou dat direct officieel doen. Even langs het ondernemingsloket en een week later, klaar. Dat eerste jaar bouwde ik 4 of 5 kleinere sites, maar daarna werd het moeilijker. Jezelf verkopen zonder een echt netwerk, in een markt die overloopt en waar het relatief makkelijk is om zonder hulp iets van de grond te krijgen was moeilijk. En voor mij is het dat nog steeds.

Over de jaren maakte ik nog wat sites, deed ik onderhoud op willekeurige projecten die via via (lang leve Twitter) bij mij terecht kwamen, maar een constante was het zeker niet.

En voor alle duidelijkheid: ik wil zeker niet full-time voor mezelf gaan werken. Ik werk graag bij mijn full-time job en zou het werk en de omgeving/mensen niet willen inruilen voor mijn eigen zaak. Misschien komt daar ooit verandering in maar vandaag zeker niet.

Na een jaar of 3 jaar aanmodderen, besloot ik begin 2016 (ik weet nog exact waar ik was: in Rotterdam voor een paar dagen weg, bij Hopper, over nieuwe namen aan het denken met Kathleen) om “opnieuw te beginnen”. Nieuwe naam, nieuwe site, mét een blog. Poging 2. Maar net zoals je je in nieuwe kleren even beter voelt, blijft dat natuurlijk niet duren als je niets anders gaat doen en echt iets verandert.

Poging 3 dus. Nu. De voorbije maand. Weer een nieuwe site gemaakt, want nieuwe kleren voor je aan iets nieuw begint doen natuurlijk ook wel iets, al is het maar in je hoofd.

Meer focus op de content & copy (uzelf en wat je doet verkopen blijft toch moeilijk). Meer focus op alles wat ik kan rond domeinen, hosting, email. Meer focus op kleine en snelle projectjes, voor klanten waar de meerwaarde van iets kleins echt een verschil kan maken. En nieuwe dingen en zij-projecten blijven doen, want daar leer ik zoveel mee van.

De nieuwe site staat ondertussen een weekje online en ik heb al 2 spontane mailtjes gehad van potentieel nieuwe klanten. Toeval, maar wel leuk. Voorlopig nog geen blog op de nieuwe site, want alles tegelijk en 100% willen doen, dat lukt toch niet. Binnenkort komt die er wel (stiekem is de pagina eigenlijk al klaar), want ik heb zeker genoeg om over te schrijven, ook daar.

Dus bij deze, voor WordPress, websites en advies: Studio Espresso.