Skip to content

Er even tussenuit: Edinburgh & Glasgow

Het moet ergens midden september geweest zijn wanneer ik deze vakantie plande. Ik kwam net terug van een weekje werk-verlof op de Yonex Belgian International.

"Je hebt nog keiveel dagen verlof staan, plan die eens in! Niet nu en niet in december want nu en dan is het mega druk". - T, onze Project Manager

Sinds we eerder dit jaar in Glasgow waren, stond meer van Schotland zien hoog op mijn lijstje en Edinburgh + omgeving leek me een mooie start. Het enige moment waar een weekje er tussenuit paste in de (werk)planning was eind november. Weer-gewijs zeker niet het beste moment om naar Schotland te trekken, maar niets wat met een winterjas en een muts niet doenbaar is 🙂

Edinburgh: check. En net op dat moment zag ik dat de ticketverkoop van de Scottish Open net begonnen was. In Glasgow, eind november. En zo geschiedde :)

Nog een halve dag werken en dan: 2,5 dag Edinburgh en daarna met de trein naar Glasgow voor 2 dagen top badminton.

In Edinburgh staat uiteraard het kasteel op het programma, en ik heb m'n loopschoenen mee om een toertje te doen rond en op Arthur's seat (zie de foto bovenaan deze post). Daarnaast stap ik zeker ook het National Museum of Scotland eens binnen en zal ik toch een paar keer whiskey whisky moeten proeven 🙂. En als het weer echt tegen zit: met koffie en een boek kom ik de dag ook wel door.

In Glasgow zal het vooral badminton kijken worden, maar een bezoekje aan de lokale boekenwinkel en uit eten met 2 kennissen van daar mag zeker niet ontbreken.

Ben je zelf al in Edinburgh of Glasgow geweest en denk je "daar moet Jan zéker naartoe", let me know